KO SDPBiH Tuzla: Osuđujemo „političku smjenu“ članova Ljekarske komisije ZZO TK

by admin
| 7:33

Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla najoštrije osuđuje i izražava protivljenje očitoj političkoj smjeni, članova Drugostepene ljekarske komisije za utvrđivanje privremene spriječenosti za rad od strane Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Poslušnici, odnosno stranački kadrovi SDA u Upravnom odboru Zavoda zdravstvenog osiguranja TK ciljano su uklonili nekolicinu uglednih tuzlanskih ljekara iz Ljekarske komisije Zavoda zdravstvenog osiguranja TK, i to iz reda Srba i Hrvata, te instalirali podobne uglavnom bošnjačke kadrove. Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla smatra da jedini razlog smjene može biti loš rad, a nikako politička ili nacionalna nepodobnost.

U ovim turbulentnim vremenima, kada se cijeli svijet, a posebno Evropa zgražava na izjave i odnosu pojedinih prema Muslimanima, vladajuća elita na čelu sa SDA ovakvim potezima šalje opasnu poruku da istaknuti univerzitetski profesori, odnosno doktori iz reda konstitutivnih naroda Srba, Hrvata i Ostalih nisu podobni u Gradu Tuzla, odnosno Tuzlanskom kantonu.

U vezi s navedenim Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla traži od Upravnog odbora Zavoda zdrastvenog osiguranja TK da preispita svoju Odluku.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.