UKC Tuzla: Danas počinju Deseti tuzlanski neurološki susreti

by admin
| 8:59

Deseti tuzlanski neurološki susreti posvećeni Mostaru i mostarskoj neurologiji održat će se danas, 12. decembra 2015. godine u Dramar centru u Tuzli, pod pokroviteljstvom Akademije medicinskih nauka Bosne i Hercegovine, a u organizaciji Klinike za neurologiju UKC Tuzla, Udruženja neurologa Tuzlanskog kantona i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

U cilju informisanja javnosti o edukativnom događaju i temama o kojima će govoriti uvaženi stručnjaci, danas je na Klinici za neurologiju održana konferencija za novinare.

Tom prilikom je prof. dr. Osman Sinanović, načelnik Klinike za neurologiju i predsjednik organizacionog odbora, istakao da će susreti biti prilika za sticanje novih znanja, ali i prilika za razmjenu iskustava u novim pristupima u dijagnostici i liječenju. 

Prema riječima doc. dr. Mirjane Vidović na Desetim neurološkim susretima bit će prezentovane teme o epilepsiji, moždanom udaru, multiploj sklerozi i psihofarmakoterapiji u liječenju neuroloških bolesnika. Predavači na susretima će biti ljekari iz Klinike za neurologiju i Klinike za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, kao i ljekari Odjela za neurologiju Kantonalne bolnice “Dr. Safet Mujić”. Prof. dr. Vidović je ovom prilikom istakla da će među predavačima biti i eminentni stručnjaci iz Zagreba. 

Novinarima se na nnajvljoj press konferenciji obratila i glavna sestra Klinike za neurologiju, Alma Vuleta, koja je istakla da će stručni skup biti od velikog značaja u cilju unapređenja i obnavljanja znanja, što će doprinijeti razvoju i napredku sestrinske struke u oblasti neurologije. 

Konferencija za novinare je bila prilika i da se skrene pažnja javnosti na učestalost obolijevanja od moždanog udara i multiple skleroza, ali i na stigmu s kojom se suočavaju oboljeli od epilepsije.

(TI/UKC Tuzla)