srijeda, 09 Decembar 2015 14:45

Tuzla: Sutra pretpremijera filma „Dnevnik jednog svjedoka“

0912 svjedok2Pretpremijera dokumentarnog filma „Dnevnik jednog svjedoka“, održat će se u četvrtak 10. decembar 2015. godine u 13:00 sati, u Kongresnoj sali hotelaTuzla.

Film „Dnevnik jednog svjedoka“ je producirala Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT) u saradnji sa U.G. „Vive Žene“ Tuzla.
Radnja filma prati iskustva svjedokinje kroz dnevnike koje je vodila prije i za vrijeme trajanja sudskog procesa. Premijera filma zakazana je za 13. decembar u 20:00 sati na programu BHRT-a.

Pretpremijera filma se realizuje u sklopu obilježavanja 10. decembra – Dana ljudskih prava, s ciljem podizanja svijesti javnosti o prioritetima i problemima sa kojim se sočavaju svjedoci u BiH.

Aktivnost je dio projekta “Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke/žrtve, kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima u BiH” koji finansira Evropska unija. Projekat provode U.G. „Vive Žene“ u saradnji sa U.G. „Medica“ Zenica, Fondacijom „Udružene žene“ Banja Luka i Agencijom za saradnju, edukaciju i razvoj „ACED“ Banja Luka.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu