ponedjeljak, 07 Decembar 2015 11:23

Savjet za lokalni ekonomski razvoj Tuzle: Na čelu prvi ljudi firmi Babilon i Deling

0712 savjetKrajem prošle radne sedmice u Gradskoj upravi, održan je prvi radni sastanak novoformiranog Savjeta za lokalni ekonomski razvoj Grada Tuzla, što predstavlja savremeni pristup u saradnji poslovnog, javnog i obrazovnog sektora. Svojim djelovanjem će funkcionalno i efektivno uticati na kreiranje poslovnog ambijenta za razvoj privrede i zapošljavanje na području grada.

Za predsjednika Savjeta imenovan je dr. Sead Omerčević, direktor firme Babilon d.o.o. iz Tuzle, dok je za zamjenika imenovan Omer Delalić, direktor i vlasnik firme Deling d.o.o. Tuzla.

Tokom prvog sastanka razmatrane su dosadašnje aktivnosti na uspostavljanju boljeg poslovnog ambijenta u gradu Tuzla, kao i inicijativa Gradske uprave za izmjenu postojećeg Zakona o stvarnim pravima, čime bi se doprinijelo efektivnijem korištenju postojećeg i napuštenog zemljišta za potrebe razvoja privrede, te projekat formiranja Poslovne zone Kreka-sjever, u Tuzli.

Na prijedlog članova Savjeta, koji trenutno broji 24 predstavnika, privrednih subjekata i obrazovnih institucija, inicirane su teme za naredni sastanak i utvrđena dinamika održavanja sastanaka, tokom kojih će se razmatrati najvažnija pitanja od značaja za razvoj privrede grada Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu