KOC Tušanj: Promovisana knjiga Sejfudina Tokića

by admin
| 11:14

Sejfudin Tokić u amfiteatru KOC Tušanj-Slatina promovisao je svoju knjigu „Nova bošnjačka politika – bitno je biti Bošnjak“.

 

Akademik prof.dr. Dževad Jahić kazao je na promociji da je Tokić ličnost koja se kreće između politike i između toga da je on čovjek koji zastupa pitanje slobode kao univerzalnoga principa.

– Ova knjiga je politička misao čovjeka koji zdravo misli. Knjiga nudi novi način razmišljanja i elemente kako bi trebala izgledati nova bošnjačka politika. Tokić ukazuje na pukotine u bošnjačkoj politici. Nova bošnjačka politika treba ići ka naučnim istinama koje su ugrožene i sa kojima se manipulira. Ako se ne artikuliše nova bošnjačka politika  pitanje je na koji će način BIH opstati i funkcionisati – mišljenja je akademik Jahić.

Obraćajući se tuzlanskoj publici Sejfudin Tokić je naglasio da je ovo 35. promocije njegove knjige.

– Mi živimo u historijski važnim vremenima koji dugoročno određuju sudbinu naroda i države. Kada govorimo o našoj historiji govorimo o historiji umiranja i stradanja. Budemo li odlučni u odbrani našega identiteta, jezika i države rata više neće biti. Koliko je jak bošnjački narod toliko je jaka i BIH – zaključio je Tokić.

Promociju Tokićeve knjige organizirala je Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Tuzla.

(TI/miztuzla)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.