Imamović obećao: Sloboda će evropske utakmice igrati na Tušnju!

by admin
| 16:02

Po okončanju svake polusezone u klubu sa Tušnja je postala tradicija da igrači i struka na zaslužen odmor odu kako dolikuje – svečanim ručkom.

Ovoga puta Crveno – crni su se okupili u restoranu “Lovac” koji se nalazi u kompleksu Panonskih jezera.

U dobroj, pobjedničkoj atmosferi ekipa je provela zajedničke trenutke, nakon čega će svi na zasluženi zimski raspust. Ekipu je posjetio i prvi čovjek Grada Tuzla Jasmin Imamović, koji se vodstvu Kluba, igračima i struci zahvalio na svemu što su učinili u proteklom periodu. Posebno se to odnosi na Azmira Husića, čovjeka koji se u najtežim momentima za Klub prihvatio nezahvalne predsjedničke funkcije.

Čovjeka koji je najzaslužniji što je Sloboda sa dna stigla do liderske pozicije BHT Premijer lige. Igrači, struka i svi prisutni uputili su veliki pozdrav predsjedniku Husiću koji se trenutno nalazi u SAD – u.

“Upućujem vam najiskrenije čestitke za sve ono što ste napravili u proteklom periodu! Čestitam prije svega predsjedniku Azmiru Husiću koji je digao Slobodu sa dna. Znate, prethodnih godina Slobodu su vodili uglavnom ljudi koji su gledali sebe, a gospodin Husić je čovjek koji ima novac i jasnu viziju kako od Slobode napraviti veliki i uspješan Klub. Takvim ljudima se mora odati priznanje i zahvalnost, ali im moramo biti i podrška. Takođe, čestitam ljudima u Klubu, velikom fudbalskom stručnjaku Husrefu Musemiću i vama fudbalerima na radosti koju ste nam pričinili”, poručio je Imamović i otkrio planove za budućnost:

“Nakon rezultata koje ste ostvarili, u narednoj godini od nas možete očekivati još veću finansijsku podršku nego što je to do sada bilo. Zahvaljujući vašim uspjesima neki od velikih privrednih subjekata iz Tuzle iskazali su volju i spremnost da podrže Klub. Ovo do sada nikome nisam rekao i informaciju otkrivam vama – već od 15. decembra – krećemo sa radovima na stadionu Tušanj. Počećemo sa uređenjem svlačionica i uređenju zapadne tribine, kako bismo ispunili licencu B za stadione. Jednostavno, ne želimo da sutra izađete u Evropu, a da morate igrati na Bilinom polju. Uporedo sa tim započećemo izgradnju istočne tribine sa 7.200 natkrivenih sjedećih mjesta!”.

0612 stadionDirektor Kluba Sabahudin Saša Vugdalić gradonačelniku Imamoviću je poklonio zastavicu i dres FK Sloboda. Na dresu je ispisan broj 15, kao simbol godine kada su Crveno – crni okrenuli novu, svjetlu stranicu svoje budućnosti.

“Na ovom mjestu prije godinu dana predsjednik Azmir Husić i njegovi saradnici donijeli su odluku da Slobodu isčupaju iz blata u kojem se tada nalazila. Bio je to težak i mukotrpan put, ali evo nas ponovo na istom mjestu i to kao lideri Premijer lige. Na ovome nećemo stati, nego idemo naprijed krupnim koracima ka novim uspjesima. Od Slobode ćemo napraviti trofejan i evropski klub”, poručio je Vugdalić.

 “Uradili smo veliki posao i sada je na vama da se dobro odmorite i pripremite za sve ono što nas čeka na proljeće. Nadam se da ćete se pridržavati programa individualnog rada kako biste što spremniji došli na prozivku koju smo planirali za 16. januar. Očekuje nas težak posao zadržavanja liderske pozicije. Ne trebamo zaboraviti ni Kup BiH, tako da ćemo često igrati utakmice u ritmu srijeda – subota. Zbog toga svi moramo biti maksimalno ozbiljni, što bolje se odmoriti i osvježeni započeti pripreme za nastavak prvenstva”, igračima se kratko obratio Husref Musemić, šef struke Crveno – crnih, a za kraj se prisutnima obratio i kapiten Zajko Zeba:

 “Sve ovo što smo čuli nas mnogo raduje. Mi ćemo učiniti sve da i na proljeće zaigramo najbolje što znamo i da ostanemo na prvom mjestu!”.

Nakon zasluženog odmora okupljanje ekipe zakazano je za 16. januar.

Igrači su dobili i poseban plan individualnog rada kako bi što spremniji dočekali pripreme za nastavak sezone u kojoj će jurišati na duplu krunu – titulu prvaka i Kup BiH. Dodajmo da će Klub nastupiti na malonogometnom turniru u Sarajevu 26. decembra – saopšteno iz FK Sloboda.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.