Otvoren za sve: Mladi u Tuzli dobili prostor za neformalnu edukaciju

by admin
| 18:21

Mladi u Tuzli konačno su dobili prostor za neformalnu edukaciju.

Danas, na Međunarodni dan volontera obraćanjem predstavnika Gradske uprave Tuzla, direktorice JU „Dom mladih“ Tuzla i predsjednice Organizacije „Osmijeh za Osmijeh“, spomenuti prostor je svečano i otvoren.

– U skladu sa članom 14. Zakona o mladima FBiH, Grad Tuzla je kroz povjerenje pruženo Organizaciji „Osmijeh za Osmijeh“ pokazao da želi ulagati u mlade i biti podrška svemu što ova populacija radi i bude radila. Prostor od 68 m2 smješten u prizemlju JU „Dom mladih“ Tuzla , mjesto je gdje će sve neformalne grupe i nevladine organizacije koje postoje zbog mladih moći koristiti besplatno za svaki vid neformalne edukacije. Prostor za mlade je pokazatelj da su Gradske vlasti prepoznale rad Organizacije „Osmijeh za Osmijeh“ te kroz povjerenje istoj, mladima omogućili mjesto gdje mogu razvijati svoje komunikacijske, prezentacijske, organizacijske i svake druge vještine. – istakli su u organizaciji „Osmijeh za Osmijeh“.

Organizacija „Osmijeh za Osmijeh“ danas kada je zvanično uselila u svoje prostorije, a mladima omogućila Dan volontera za pamćenje, obilježila je i pet godina rada i postojanja.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.