Želja Musemića: Senijad Ibričić dolazi na Tušanj?

by admin
| 12:56

Nogometaši tuzlanske Slobode u posljednjoj službenoj utakmici ove godine na Tušnju dočekuju Slaviju. Trener Husref Musemić želi ovaj dio prvenstva okončati pobjedom i ostankom na liderskoj poziciji.

 

Više nije tajna da Sloboda želi u proljeće „napasti“ titulu prvaka BiH koju, unatoč 96-godišnjoj istoriji ovog sportskog kolektiva, još nema među klupskim trofejima. Husref Musemić već priprema spisak igrača koje bi kao pojačanje želio dovesti na Tušanj.

Iz nezvaničnih izvora, doznaje se da se među igračima koji bi mogli pojačati Slobodu nalazi i bivši reprezentativac BiH Senijad Ibričić.

Ovaj tridesetogodišnji nogometaš trenutno je na posudbi u skopskom Vardaru, a u karijeri je nastupao za Podgrmeč, Zagreb, Hajduk, Lokomotivu iz Moskve, te više turskih klubova.

Ibričić ima 42 nastupa za reprezentaciju BiH. Najveći njegovi uspjesi vezani su za splitski Hajduk gdje je odigrao 109 zvaničnih utakmica u periodu od 2008. do 2011. godine, postigavši 49 golova.

Predsjednik Slobode Azmir Husić, koji je nedavno podnio ostavku i rekao da se u BiH vraća u maju iduće godine, sada je promijenio mišljenje. Povukao je ostavku, te najavio povratak u Tuzlu poslije Nove godine kako bi sa trenerom Husrefom Musemićem dogovorio angažman nekoliko iskusnih i kvalitetnih igrača.

U Slobodi još ne žele govoriti o imenima nogometaša koje namjeravaju angažovati u prijelaznom roku.

(TI/Bportal.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.