Akcija„Jedan slatkiš, jedno dijete“: Donirajmo paketiće socijalno ugroženoj djeci

by admin
| 11:07

Udruženje “Zemlja djece u BiH” poziva sugrađane i predstavnike kompanija da učestvuju u humanitarnoj akciji “Jedan slatkiš, jedno dijete”.

„Jedan slatkiš, jedno dijete“ je akcija koja se tradicionalno, već desetu godinu za redom,  sprovodi pred blagdanske i novogodišnje praznike, a koja ima za cilj da obezbijede novogodišnje paketiće za socijalno ugroženu djecu našeg grada uzrasta do 15 godina koja nažalost nemaju prilike da iskuse čari dana dječije radosti.

Zahvaljujući izuzetno dobrom odzivu javnosti prethodne godine prikupljeno je 600 paketića koja su podijeljena djeci Dnevnog centra za djecu uključenu u život i/ili rad a ulici i djecu u riziku, te socijalno ugroženoj djeci smještenoj u izbjegličkom naselju Mihatovići, kao i djeci iz kolektivnog centra Memići, koja su uslijed vremenskih nepogoda bila prinuđena napustiti svoje domove, kao i djecu iz Kiseljaka i Poljica, te Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, a Djed Mraz je poklone odnio i djeci OŠ Gornje Hrasno.

-Ove godine TC Bingo nam je ponovo  nesebično otvorio svoja vrata i pokazao da su društveno odgovorna kompanija koja misli na najmlađe i najugroženije naše sugrađane. U periodu od 30.11. do 04.12. 2015.  godine, u vremenskom okviru od 12:00 do 16:00 sati,  građani će imati priliku da, u maloprodajnim objektima TC Bingo, na vidno obilježenim mjestima sa našim akreditovanim volonterima, doniraju igračke, slatkiše i sl. – saopšteno je.

Punktovi će biti na slijedećim lokacijama:

– Bingo market Sjenjak / 30.11. i 01.12. 2015. (ponedjeljak i utorak)

Bingo market Stupine B10 / 02.12. i 03.12. 2015. (srijeda i četvrtak)

Bingo market Irac, Krečanska bb / 03.12. i 04.12. 2015. (četvrtak i petak)

Organizatori ističu i partnersku saradnju sa osnovnim i srednjim školama sa područja općine Tuzla, koji će ovu akciju realizovati u okviru svojih škola, skupa s učenicima i roditeljima otvorenog srca. Želimo da djeca od malih nogu uče o pomaganju onima kojima je to danas potrebno i  da im i oni uljepšaju novogodišnje praznike.

Ukoliko građani nisu  u mogućnosti  na ovaj način učestvovati  u akciji, to mogu učiniti na način da sami naprave paketić i donesu ga u prostorije Centra za djecu  „Telex“ , ul. Klosterska 15. Tuzla.  Rok za prikupljanje priloga je 12. decembar 2015. godine.

– Pozivamo sve građane koji su u mogućnosti, da se pridruže našoj akciji i da  nam pomognu da ove godine usrećimo još veći broj naših mališana koji će s osmijehom na licu i sa  nadom u srcu dočekati novu godinu. „Budite dio ovog velikog projekta i darujte. Za nas malo, a za djecu puno“ – istakli su organizatori.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.