MUP TK: Pretresi na 10 lokacija, pronađeno oružje i droga

by admin
| 16:27

Postupajući po naredbama općinskih sudova Živinice, Lukavac, Gračanica, Gradačac i Kalesija policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su danas su izvršili pretrese na deset lokacija na području općina Živinice, Banovići, Kladanj, Lukavac, Teočak, Srebrenik i Doboj Istok.

Tom prilikom pretreseni su stanovi, kuće, pomoćni objekti i vozila koja koriste lica za koja postoje osnovi sumnje da su učestovala u izvršenju određenih krivičnih djela.

Pretresom su pronađeni i oduzeti sledeći predmeti: jedna lovačka puška, puška M-48, poluatomatska puška, dva pištolja, veća količina municije različitog kalibra, tri pješadijske mine i jedna ručna bomba, veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“, više tableta (250 kom) različitog oblika i boja, četiri digitalne vage, kao i drugi predmeti koji potiču iz izvršenih krivičnih djela.

U pretresu na području Banovića i Živinica četiri lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će jedno lice uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ čl. 238 KZ FBiH, kao i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ čl. 239 KZ FBiH, biti predato nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje, dok su ostala lica puštena na slobodu. Rad na dokumenovanju navedenih krivičnih djela u saradnji sa tužilaštvom nasatvljaju službenici Uprave policije MUP-a TK-a.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.