Planiranje Budžeta: Bego Gutić održao sastanak sa direktorima ustanova obrazovanja

by admin
| 10:47

U Bosanskom kulturnom centru u Tuzli krajem radne sedmice održan je radni sastanak premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića, ministra finansija Jakuba Suljkanovića, ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Izeta Jagodića i predstavnika Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta sa direktorima ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja Tuzlanskog kantona.

 

Na sastanku se razgovaralo o Budžetu Tuzlanskog kantona za 2016. godinu, obavezama koje nisu knjižene iz prethodnog perioda, Zakonu o obrazovanja odraslih i svim aktuelnim temama sa kojima se susreću obrazovne ustanove, kako bi se utvrdili prioriteti i zajednički ih rješavali. Direktori su upoznati sa implementacijom Zakona o obrazovanju odraslih, njegovom primjenom u praksi i obavezama koje su dužni odraditi kako bi se upisali u Registar.

“Ovo je najbolji trenutak za sastanak i razgovor, jer je vrijeme planiranja Budžeta Tuzlanskog kantona za 2016. godinu. Namjera Vlade Tuzlanskog kantona kod planiranja Budžeta za 2016. godinu, jeste tražiti od svih budžetskih korisnika da se naprave uštede, jer želimo da obezbijedimo funkcionisanje ovog sistema. Vlada Tuzlanskog kantona je vaš partner”, kazao je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić – saopštili su iz MONKS TK-a.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.