Boris Džidić pred debi u OKK Sloboda: Došao sam u jedan od najboljih klubova u BiH!

by admin
| 16:59

Na današnjoj press konferenciji OKK „Sloboda“ predstavljen je novi trener prvog tima tuzlanskih košarkaša. Radi se o Borisu Džidiću, koji sa ekipom radi još od srijede.

Radi se o mladom stručnjaku koji iza sebe ima izuzetnu karijeru košarkaša. Nastupao je za sve selekcije zagrebačke „Cibone“, te za renomirane ekipe iz Grčke, Francuske i Kipra. U našoj državi igrao je za HKK „Zrinjski“ i HKK „Široki“. Dugo godina bio je i hrvatski reprezentativac.

Trenersku karijeru gradio je u kao trener „Zrinjskog“ i mostarskog „Studenta“ sa kojim je ušao u elitni rang, Ligu 12 Prvenstva BiH. Takođe, nekoliko godina radi kao saradnik u omladinskim selekcijama KS Bosne i Hercegovine.

„Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju, sretan sam i ponosan sto sam došao u Tuzlu i što sam dobio priliku za rad u jednom od najboljih i najorganizovanijih košarkaških kolektiva u našoj zemlji. Smatram da je ovo izuzetan napredak u mojoj karijeri.“ – na početku svog izlaganja istakao je Džidić.

Govoreći o ekipi, Džidić apostrofira da je ekipu zatekao u izuzetnoj fizičkoj spremi, te da već od ranije poznaje većinu igrača, od kojih je neke i trenirao u svojoj trenerskoj karijeri. Takođe, smatra da je u timu odlično ukomponovan spoj mladosti i iskustva, te da veliki potencijal ima u mladim igračima kao što su, između ostalih, Muratović i Čerkezović.

Debi novog trenera je već u subotu kada OKK „Sloboda“ gostuje u Hadžićima kod ekipe KK „Bošnjak“.

„Imam veliki respekt prema našem sljedećem suparniku. Smatram da je to vrlodobra ekipa koju mnogi bez razloga podcjenjuju. Namučili su dosta ekipa kao sto su „Sparsi“, „Široki“ ili „Zrinjski“, te će za pobjedu protiv njih trebati mnogo volje i truda.” – za kraj kaže Boris Džidić, novi trener OKK „Sloboda“.

(Tuzlainfo.ba/OKK Sloboda)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.