Turkinje slavile u Mejdanu: Presudio kvalitet, nove utakmice u februaru

by admin
| 5:42

Pred nešto više od 2000 gledatelja u tuzlanskom Mejdanu, košarkašice reprezentacije Bosne i Hercegovine sinoć su poražene od reprezentacije Turske, koja je sa konačnih 50:79 potvrdila zašto se ubraja među najbolje reprezentacije Evrope.

Bez obzira na evidentnu razliku u kvaliteti, naše košarkašice su pružile blijedu partiju koju najbolje oslikava samo 31,3 posto realizovanog šuta iz igre.

U domaćem timu solidnu partiju su pružile Deura sa 10 poena, te Gajić sa 16 skokova i 7 postignutih poena, dok je pobjedničku ekipu predvodila naturalizovana Amerikanka Sanders sa 18 ubačenih poena i 7 skokova.

Nastavak kvalifikacija u kojima naše rerezentivke očekuju dueli sa Izraelom i Rumunijom su februaru naredne godine. Nadati se da će do tada pravo nastupa steći Lineta Kizer, koja je zbog nepotpune dokumentacije protekle dvije utakmice gledala sa klupe, te druge kvalitetne igračice poput Irme Rahmanović i Lejle Bejtić, koje iz samo selektoru Jovanoviću poznatih razloga nisu bile u kadru za prve kvalifikacione utakmice.

(Tuzlainfo.ba) Foto. D. Zabuš/Bhbasket