Svi u Mejdan: Podržimo “Zmajice” u duelu sa reprezentacijom Turske!

by admin
| 8:00

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Mejdanu od 20 sati igra utakmicu s reprezentacijom Turske, u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Igračice i selektor bh. reprezentacije na jučer održanoj press konferenciji izjavili su da će se maksimalno boriti protiv iskusnih turskih košarkašica, javlja Anadolu Agency (AA). Selektor Goran Jovanovič je rekao da je reprezentacija Turske pokrivena na svim poljima i da je riječ o dobrim igračicama.

“Turkinje igraju snažnu odbranu, u napadu su sigurne, ne srljaju i ne trče gore-dolje. Veoma su snažne, ali mi ćemo krenuti hrabro. Vjerujem djevojkama i znam koliko one mogu. Sa igrom nećemo razočarati, a kakav će biti rezultat, to ćemo sutra vidjeti. Uglavnom, pokušat ćemo im parirati”, rekao je Jovanovič.

Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH, rekao je da do daljnjeg za BiH neće igrati Lynetta Kizer, kojoj FIBA nije dala odobrenje.

“Ne sumnjam da Lynetti neće biti dozvoljeno, možda će igrati u februaru, ali veliki je hendikep to što nije igrala u susretu protiv Rumunije i što sutra neće igrati. Do februara očekujemo da će svi papiri biti gotovi i da ćemo imati šanse za Evropsko prvenstvo”, smatra Mahmutović.

Bh. reprezentativke su se u Tuzlu vratile iz Rumunije, gdje su u prvoj utakmici izgubile sa dva poena razlike, ali s obzirom na to da je to bila prva utakmica nakon pet godina, svi su zadovoljni.

“Nadam se da ćemo pokazati kako reprezentacija igra i sutra protiv izvanredne reprezentacije Turske, u čemu će nam pomoći i podrška publike”, izjavila je Deura.

Ulaznice za večerašnju utakmicu se mogu kupiti po cijeni od 5,00 KM.

(TI/AA) / Foto: FIBA