Dan državnosti: Čestitka SABNOR-a TK!

by admin
| 5:18

Prije 72 godine, vijećnici Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a su u Mrkonjić Gradu obnovili državnost i udarili temelje moderne Bosne i Hercegovine.

Sedam decenija kasnije, mnogi to ne poštuju i osporavaju, ali ne mogu ni osporiti, ni „ukinuti“ činjenicu suverene, međunarodno priznate i evropske Bosne i Hercegovine, odbranjene i sačuvane u dva antifašistička rata – Narodnooslobodilačkoj borbi 1941-1945. i u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995.

Danas, na pragu ulaska u porodicu evropskih zemalja i kandidature za članstvo u Evropskoju uniji, to ne zaboravljaju, poštuju i vrednuju svi časni Bosanci i Hercegovci, građani i narodi ove zemlje. Znaju da drukčiji odnos prema prošlosti, a u vrijeme povampirenje fašizma i javljanja njegovih novih, naročito terorističkih oblika, znači stvaranje mogućnosti da se ona ponovi.

S tim na umu, u ime svih antifašista Tuzlanskog kantona i uz poštovanje tekovina i tradicije borbe protiv fašizma na našim prostorima, svih građanima i narodima Kantona i Bosne i Hercegovine, čestitam 25. novembar, Dan državnosti naše zemlje – navodi se u čestiti koju potpisuje Zlatko Dukić, predsjednik SABNOR-a TK.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.