Tuzlanski kanton: Pojačan stepen bezbjednosti, od građana se traži saradnja!

by admin
| 14:42

Potaknuta događanjima koji su prijetnja miru i sigurnosti građana Vlada Tuzlanskog kantona zadužila je Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona da stepen bezbjednosti na području TK-a i dalje bude podignut na najviši nivo u cilju zaštite svih građana i njihove imovine.

Također, Vlada TK poziva sve lokalne zajednice, preduzeća, ustanove, organizacije i građane na području TK-a da organizuju pojačanu zaštitu svojih objekata i imovine, a naročito mjesta odakle se građani snabdijevaju pitkom vodom, električnom energijom, mjesta gdje se okuplja veći broj građana na različitim manifestacijama (sportskim, kulturno zabavnim, sajmovima), kao i vjerskim objektima, te da u punom kapacitetu ostvare odgovarajuću saradnju sa nadležnom policijskom stanicom.

Pored toga zaduženo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona da pozove i zamoli građane za saradnju, obzirom da je sigurnost nešto što je zajednička vrijednost o kojoj svi članovi društvene zajednice moraju voditi brigu. S tim u vezi pozivaju se svi građani da prijave sve sumnjive pojave, sva sumnjiva lica,vozila, kretanja, radnje i aktivnosti.

– Ovom prilikom pozivamo građane Tuzlanskog kantona, da se svojim ponašanjem uzdrže od bilo kakvih isticanja nacionalne, rasne, vjerske netrpeljivosti, a što bi za posledicu imalo usložnjavanje trenutne sigurnosne situacije u našem kantonu. Takođe molimo građane da ukoliko primijete bilo kakve sumljive aktivnosti ili lica, da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pozovu besplatan broj 122, uz zagarantovanu zaštitu identiteta – iszakli su u MUP-u TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.