Dom književnosti Tuzla: U utorak regionalna manifestacija “Pjesničkom riječju – stop nasilju nad ženama”

by admin
| 7:56

U utorak, 24. novembra u 19 sati, u Domu književnosti u Tuzli bit će organizovana manifestacija pod nazivom “Pjesničkom riječju STOP NASILJU NAD ŽENAMA”.

-Ovo je druga godina održavanja iste manifestacije i nadamo se da će svake naredne godine biti organizovana u sve jačem vrisku i apelu. Istoimeni blog nastao je u jedanaestom mjesecu 2012. godine kada je skupina pjesnika, entuzijasta koji svojim načinom tj. riječju izražavaju svoju potporu, pisala pjesme po društvenim mrežama u svrhu međunarodnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama – saopštili su organizatori.

Ove godine će manifestacija biti održana istog dana u isto vrijeme, na nekoliko destinacija širom regije, a sve u svrhu zaštite djevojke , žene , majke…

Za sada su nam potvrđene ove destinacije gdje će se u isto vrijeme održati ova manifestacija, a to su : Beograd, Novi Sad, Subotica, Niš, Podgorica, Split, Tuzla, Pazin, Varaždin, Maribor, Zagreb, Osijek, Slavonski Brod, Županja, Rešetari.

Manifestaciju „Pjesničkom riječju STOP NASILJU NAD ŽENAMA“ organizuju tuzlanska pjesnička grupa „Lucido“ i JU „Dom mladih“ Tuzla.

(TI)