BK Zmaj od Bosne: Još jedna sezona velikih uspjeha

by admin
| 12:46

BK Zmaj od Bosne zaključio je ovogodišnju sezonu izražavajući zadovoljstvo postignutim rezultatima.

U okviru Premijer lige BiH, u konkurenciji preko 20 klubova, BK Zmaj od Bosne zauzeo je u ekipnom poretku drugo mjesto, iza BK Bihać a ispred trećeplasiranih BK Livno. Druga pozicija pripala je Zmajevima iako nisu učestvovali na svim trkama, a na onima na kojima su učestvovali uglavnom nisu bili u punom sastavu.

“Zadovoljni smo plasmanom u Premijer ligi BiH, ako uzmemo u obzir sredstva koja su nam bila na raspolaganju i više smo nego zadovoljni”, naveo je Hajrudin Trle, trener kluba i dodao: “Želim čestitati Biciklističkom klubu Bihać koji je pobjednik ovogodišnje Premijer lige, zasluženo im je pripala i vjerujem da će i u budućnosti nastaviti sa dobrim rezultatima”.

Što se tiče medalja osvojenih u ovoj godini, BK Zmaj od Bosne se okitio sa njih 33, od toga 23 na domaćoj i 10 na međunarodnoj sceni. Na domaćoj sceni pripalo im je 6 zlatnih, 6 srebrenih i 11 bronzanih medalja, dok su na inostranim takmičenjima osvojili 5 zlatnih, 4 srebrene i 1 bronzanu medalju.

Uspješnoj sezoni uveliko je doprinio i uspjeh ostvaren u Dunavskom kupu, gdje je Zmaj od Bosne u konkurenciji 52 kluba zauzeo 6.mjesto u ukupnom ekipnom poretku. Takođe treba istaći da su Zmajevi izostali sa mnogih trka Dunavskog kupa, što je uticalo na konačni rezultat koji je mogao biti i bolji da su Zmajevi imali mogućnost pratiti cijeli kalendar Kupa. Izostanak sa trka Dunavskog kupa ipak nije spriječio Trle Hajrudina da osvoji prolazne i brdske ciljeve Dunavskog kupa.

BK Zmaj od Bosne može se pohvaliti i rezultatima Trle Hajrudina na Svjetskom prvenstvu u Tirolu, koji je ove godine osvojio 11.mjesto u brdskoj trci a 14. u drumskoj. Ove godine i Austriji se Trletu pridružio još jedan Zmaj, Dali Zec, čime su ova dva Zmaja bili jedini predstavnici BiH u Tirolu.

“Generalno smo zadovoljni ostvarenim rezultatima u ovoj godini, sezona je zaključena i sada je pred nama priprema za narednu sezonu. U periodu bez takmičenja provodićemo redovne trenažne aktivnosti, a nastaviti ćemo i sa edukacijom osnovaca o biciklizmu u osnovnim školama, što radimo već dugi niz godina. Takođe ćemo raditi na podmlađivanju ekipe, doduše već smo je prilično podmladili ove sezone a sa tim trendom ćemo nastaviti i dalje.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.