Tuzla: Promovisan četvrti broj stručnog časopisa “Školske priče”

by admin
| 9:51

Život osoba sa posebnim potrebama obilježen je mnogim predrasudama, diskriminacijom, omaložavanjem i preprekama, a uprkos tome oni uspijevaju postići zapažene rezultate na raznim poljima.

 

U srijedu, 18. novembra  u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli je promovisan četvrti broj stručnog časopisa “Školske priče”.

 

“Školske priče” su postale prepoznatljiv stručni časopis u oblasti djece i osoba sa smetnjama u razvoju, oblasti inkluzivnog obrazovanja na području Tuzlanskog kantona i šire regije.

 

Primjeri iz prakse, metode i tehnike, istraživanja, stručna podrška, samo su neke od tema s kojima se susrećemo u stručnom časopisu “Školske priče”. Upravo navedena praktičnost i primjenljivost svega navedenog u “pričama”, u ličnom praktičnom radu svakog nastavnika i roditelja koji imaju dijete sa smetnjama u razvoju daju našem časopisu poseban i ogroman značaj.

 

Kao i prethodnih godina promociji su prisustvovale brojne eminentne ličnosti iz oblasti odgoja, obrazovanja i razvoja inkluzivnog procesa. Poseban osvrt na veliki značaj navedenog časopisa, rada i podrške Odjela za dokumentaciju i edukativnu inovaciju usmjerenu prema učenicima, roditeljima i nastavnicima iz redovnih i specijalnih škola kroz svoja obraćanja istakli su promotori časopisa: Prof. dr. Mirzeta Hadžić Suljkić, Sead Jahić, savjetnik za obrazovanje ispred Pedagoškog zavoda TK-a te resorni ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport TK-a Izet Jagodić.

 

Štampanje časopisa je  omogućeno sredstvima Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

(TI)

 

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.