OŠ Sjenjak: Danas prezentacija koncepta „Zdrava hrana svakog dana“

by admin
| 7:00

Grupa mladih aktivista, učenika iz O.Š. Sjenjak, sa kojima radi tim Udruženja „Zemlja djece u Bosni i Hercegovini“ osmislilo je koncept programa koji promoviše zdrav stil života i to pod sloganom „Zdrava hrana svakog dana.“

Osnovni cilj jeste buđenje svijesti mladih naraštaja o važnosti zdrave ishrane i uopćeno zdravog načina života. Osim toga, u planu je izrada Preporuka za učenike osnovnih škola vezano za zdravu ishranu djece školske dobi, koje će biti distribuirane osnovnim školama na području grada Tuzla.

U okviru navedne platforme, dana 20. 11. 2015.godine, sa početkom u 12:00 sati, u O.Š. Sjenjak, kada se obilježava Međunarodni dan djeteta,  biće organizovana interaktivna prezentacija rezultata Istraživanja o ishrani među djecom svih dobnih skupina koje je implementirao Zavod za javno zdravstvo TK. Učešće u prezentaciji će uzeti i nutricionista dr.sci. Marizela Šabanović, koja će se osvrnuti na preporučenu ishranu za djecu osnovnoškolskog uzrasta, vodeći računa pri tome o prosječnom kućnom budžetu.

Nakon prezentacije bit će prikazan i kratki video o pravima djeteta koji je kreirala korisnica Dnevnog centra Udruženja „Zemlja djece u BiH“. Učenicima u školi će biti podijeljena zdrava dnevna užina preporučena od strane nutricioniste.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.