AM SDA OO Tuzla: Realizovana akcija besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnoga pritiska

by admin
| 5:16

U povodu Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, Asocijacija mladih OO SDA Tuzla organizovala je akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska za mještane Mjesnih zajednica Osoje i Milešići.

Veliki odaziv mještana u Osojama i Milešićima koji su došli provjeriti nivo šećera u krvi i izmjeriti krvni pritisak u potpunosti pokazuje opravdanost realizovane akcije.

“Asocijacija mladih OO SDA Tuzla u sklopu programskih aktivnosti, te na prijedlog Savjeta za zdravstvo koje djeluje pri Asocijaciji, odlučila je da Svjetski dan borbe protiv dijabetesa obilježi u dvije prigradske mjesne zajednice. Ono što smo danas vidjeli i što nam je drago, jeste da je kod građana razvijena svijest o prevenciji šećerne bolesti, što predstavlja dobar korak ka zdravim načinima života” – kazao je predsjednik Asocijacije mladih OO SDA Tuzla dr.sc. Senad Mehmedinović.

Izet Silajdžić iz Osoja kazao je da za njega akcija besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska znači puno, s obzirom da je u udaljenoj mjesnoj zajednici iz koje mora platiti kartu da bi koristio ove usluge.

Šezdesetogodišnja Razija Dugalić iz Osoja naglašava da ima šećer i da joj je ova besplatna akcija dobrodošla, jer želi kontrolisati svoj šećer.

Tim AM SDA OO Tuzla u Osojama su predvodili osim predsjednika dr.sc. Senada Mehmedinovića i Džanan Ribić, dr. Jasna Salkić, Ajdin Umihanić, Emir Šahović i Refik Osmanović.

Tim AM SDA OO Tuzla u Milešićima predvodili su dr.sc. Senad Mehmedinović, mr.pharm. Kenan Osmančević, Lutvija Povlakić, Maida Zahirović, Armin Hurić i Emir Zonić – saopšteno je iz OO SDA Tuzla.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.