Poboljšanje kvaliteta usluge: UKC Tuzla svečano otvorio dva nova odjeljenja

by admin
| 19:00

U cilju poboljšanja usluga za pacijente, u Klinici za plućne bolesti UKC-a Tuzla danas je upriličeno svečano otvaranje dva nova odjeljenja, Izolacionog bloka za TBC i Odjela intenzivne njege.

Pacijenti koji boluju od teškog oblika tuberkuloze i čije liječenje zahtjeva specifičan pristup i duži vremenski period oporavka od sada će se liječiti u modernim i prilagođenim prostorijama, što će svakako poboljšati nivo zdravstvene usluge koju UKC Tuzla pruža u ovoj oblasti.

– Želeći da postanemo jednim od reginalnih lideri kada je u pitanju briga za zdravlje građana, a vodeći računa o opremi kojoj imamo i prostoru u kojem radimo, ovo je još jedan iskorak u poboljšanju kvaliteta uslova rada i usluga koje pružamo. Na Odjelu intenzivne njege nalazi se deset novih kreveta, dok na Odjelu TBC-a imamo četiri kreveta i novu opremu – rekao je Nešad Hotić, direktor UKC-a Tuzla.

Adaptaciju i osavremenjavanje prostorija u kojima se nalaze Izolacioni blok i Odjel intenzivne njege Klinike za plućne bolesti potpomogle su donacije velikog broja društveno odgovornih institucija kao i humanih ljudi, istaknuto je iz UKC-a Tuzla.

– Mi smo obezbijedili materijal i jednim dijelom radnu snagu kao i majstore UKC-a. Ovo nam je bilo prioritet zbog svjetskih standarda jer smo obavezni da imamo izolacioni blok za koji ranije nismo imali sredstava. Na ovaj način riješit ćemo najteže tuberkolozne bolesnike. Također planiramo da nabavimo dodatnu opremu i liječit ćemo najteže plućne bolesnike – kazao je Suvad Dedić, načelnik Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.