Asocijacija žena OO SDA Tuzla: Brojna delegacija posjetila Zagreb

by admin
| 5:31

Na poziv članica Vijeća žena Medžlisa Islamske zajednice Zagreb, 98 članica Asocijacije žena OO SDA Tuzla na čelu sa predsjednicom Hidajetom Jarčević, boravile su u subotu u cjelodnevnoj posjeti Gradu Zagrebu. Članicama Asocijacije žena pridružile su se i predstavnice Udruženja Žene Srebrenice, predsjednica Hajra Ćatić i Nura Begović.

U Islamskom centru Zagreb članice Vijeća žena MIZ Zagreb su napravile divan doček za gošće iz Tuzle koje su se tom prilikom upoznale sa bogatim sadržajima koji pod njegovim krovom djeluju, kao što su Islamska gimnazija dr. Ahmeda Smajlovića, vrtić “Jasmin”, podružnica Dječjeg vrtića Milana Sachsa , divanhana, pozorišna sala, te drugi sadržaji.

Nakon zajedničkog ručka, kahve dobrodošlice, upoznavanja i predstavljanja, uslijedio je oficijelni sastanak na kojem su govorile Hidajeta Jarčević, predsjednica Asocijacije žena OO SDA Tuzla, Azra Omanović, predsjednica Vijeća žena MIZ Zagreb i Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja Žene Srebrenice.

Ovaj sastanak bio je jedinstvena prilika da gošće iz Tuzle razmijene iskustva o dosadašnjem radu sa domaćinima iz Zagreba, da se predstave trenutne aktivnosti i planovi za predstojeći period. Na kraju sastanka predsjednica Jarčević je uručila predsjednici Omanović poklon, bakrorez simbol Grada Tuzle u ime Općinskog odbora SDA Tuzla, te su razmijenile biltene o radu svih spomenutih organizacija.

Gošćama je dobrodošlicu u Zagreb poželio i dr. med. Gzim Redžepi, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Zagreb, koji je istakao koliko je značajan Islamski centar u Zagrebu za građane islamske vjeroispovijesti koji žive u Hrvatskoj.

Poslije obilaska Centra, gošće su učenjem fatihe odale počast Bošnjacima braniteljima Hrvatske u Domovinskom ratu na spomeniku koji je u njihovu čast izgrađen ispred Islamskog centra.

Mnogobrojna delegacija iz Tuzle je u poslijepodnevnim satima krenula u obilazak grada i njegovih znamenitosti. Uz pratnju vodiča članice Asocijacije žena OO SDA Tuzla su obišle najvažnije zagrebačke kulturne znamenitosti, trgove, Jelačićev, Kačićev, Cvijetni, Oktogon – kupola od vitraja, Kaptol i Dolac, Gornji grad Panoramu, park Zrinjevac, te hrvatski Mirogoj – saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću OO SDA Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.