Pri kraju radovi na parovodu u “Diti”: Naredne sedmice u prodaji i praškasti deterdženti!

by admin
| 13:38

Parovod u Fabrici deterdženata “Dita” trebao bi biti završen i pušten u rad do kraja ove sedmice, a već krajem naredne u prodaji bi se trebali naći i “Ditini” praškasti deterdženti.

Sanacija parovoda koštala je 125 hiljada KM, ne računajući radove koje su sami radnici “Dite” izveli na terenu. Sa predstavnicima “Elektroprivrede BiH” je dogovoreno da se dug vrati u naredna 24 mjeseca uz redovnu proizvodnju i potrošnju pare.

Proizvodnja tečnih deterdženata odvija se nesmetano, mada plasman i prodaja nisu kao na početku, što je i očekivano. Trenutno se radi na popravci mašina neophodnih za pakovanje praškastih deterdženata, a najprije će se na tržištu naći deterdženti pakovani u kartonske kutije, a potom i u plastične vrećice.

“Dita” je, istakao je Dževad Mehmedović, predsjednik sindikata radnika ove tuzlanske fabrike, dokazala da može raditi i proizvoditi kvalitetne deterdžente. Ono što je potrebno da bi potpuno stala na noge i vratila stari sjaj jeste ozbiljan strateški partner i narednom periodu radit će se na tom polju.

(RTV7)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.