Slijede dvije utakmice: Najbolje bh. košarkašice danas počele pripreme u Tuzli

by admin
| 13:49

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okupila u Tuzli, gdje su započete pripreme za nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. u Češkoj Republici. 

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Jovanović za ovaj kvalifikacioni ciklus računa na sljedeće igračice: Nikolina Babić, Irena Vrančić, Miljana Džombeta, Milica Deura, Tamara Kapor, Matea Tavić, Aida Kalušić, Marica Gajić, Dragana Svitlica, Lyinetta Kizer, Marina Džinić, Emina Demirović, Anđela Delić, Nikolina Delić, Melisa Brčaninović i Nikolina Džebo. 

Košarkašice BiH nastupit će u kvalifikacionoj grupi H sa selekcijama Turske, Rumunije i Izraela.

Nakon mini priprema u Tuzli, naše košarkašice prvi meč igraju 21. novembra u Rumuniji, dok četiri dana kasnije u Tuzli dočekuju Tursku čime će završiti taj ciklus kvalifikacija. 

Naredni ciklus je u februaru, a posljednji u novembru sljedeće godine. Na Evropsko prvenstvo plasirat će se pobjednici devet kvalifikacijskih grupa i šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Ulaznice za utakmicu se igra 25. novembra 2015. godine u Velikoj dvorani SKPC Mejdan, po cijeni od 5 KM u prodaji će se naći već od sutra.

Podsjećamo, sve tri domeće kvalifikacione utakmice, naše košarkašice će odigrati u Tuzli.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.