Elsta Mosdorfer Bosnia: Do kraja godine posao za još 40 radnika

by admin
| 10:47
1306 simo-tomic

Jedan od izlagača na sajmu Energa u Tuzli je i firma Elsta Mosdorfer Bosnia d.o.o. Tuzla, koja je kćerka firma austrijske kompanije Elsta Mosdorfer GmbH. Bave se proizvodnjom opreme za kontrolu i distribuciju električne energije.

“Mi proizvodimo poliesterske elektro ormare, samostojeće poliesterske ormare, kabelske razvodne ormare, te ormare za javnu rasvjetu i za kampove i marine. Naši kupci su Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, kao i elektroprivrede iz regiona. No kupci su nam i manje firme jer se sve više izbjegava metal i prelazi se na poliester”, kaže u razgovoru za eKapija.ba Šimo Tomić iz firme Elsta Mosdorfer Bosnia.

Inače, ova firma ima 80 uposlenih sa stalnim trendom porasta uposlenih. Ove godine očekuju preseljenje još jedne kćerka firme, također iz grupacije Elsta Mosdorfer GmbH.

“Sad se seli kćerka firma iz Frankfurta u Tuzlu, što znači da će se do kraja godine primiti još jedno 30-40 radnika. Prebacuje se 80 procenata proizvodnju u Tuzli, a 20 posto, neki nespecifični ormari će se raditi u Austriji”, ističe naš sagovornik. On naglašava da materijale za svoje proizvode nabavljaju iz Italije i Njemačke.

Tomić kaže da su zadovoljni poslovanjem, a posebno su ponosni na činjenicu da se prije svega bave proizvodnjom, a tek onda prodajom.

(tuzlainfo/ekapija)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.