GO SBB Tuzla: Korekcije cijena GIPS-a su na štetu građana iz rubnih mjesnih zajednica

by admin
| 14:01

Gradski odbor SBB Tuzla danas se oglasio saopštenjem za javnost, kojim su iskazali nezadovoljstvo vezano za korekciju cijena dd GIPS Tuzla. U saopštenju se navodi:

Gradski odbor SBB Tuzla pozdravlja korekcije odnosno smanjenje cijena gradskog prijevoza na pojedinim linijama. Ipak, moramo izraziti svoje nezadovoljstvo načinom na koji je korekcija izvršena.

Naime,  dd GIPS Tuzla uvodi smanjenje cijena pojedinačnih  karata na kantonalnim linijama,  čini se, na uštrb udaljenih Mjesnih zajednica Grada Tuzla. Putovati u Lipnicu ili Gornje Pasce isto je što i putovati u Banoviće budući da je cijena za sve lokacije 3 KM.  Gradski odbor SBB Tuzla teritorijalno obuhvata cijeli grad, naša je obaveza da branimo interese svih Tuzlaka, bez obzira da li žive u Par Selu ili na Brčanskoj Malti. Ne tražimo da cijena prijevoza u cijelom gradu iznosi 1 KM, ali bi prilikom kalkulacija cijena trebalo obratiti više pažnje na udaljenost kao i činjenicu da “druga Mjesna zajednica” ne može biti isto što i “druga Općina”

GO SBB Tuzla smatra da će raspisivanje javnog poziva za izbor najpovoljnijeg ponuđača za obavljanje javnog prevoza na području Tuzle te  Odluka o utvrđivanju načina organizovanja javnog prevoza putnika, dati dobre smjernice u oblasti koja je od velikog značaja građanima. Oblast javnog prijevoza, koji kod nas nažalost kontroliše privatnik, žila je kucavica jednog grada i mnogim građanima jedini način prevoza, te će i ubuduće biti predmet našeg  velikog interesovanja i reagovanja – navedeno je u saopštenju.

(Tuzlainfo.ba)