Tehnološki fakultet Tuzla: Danas počinje Simpozij “OPORPH 2015”

by admin
| 8:35

Tehnološki fakultet, Univerziteta u Tuzli,u saradnji sa Udruženjem hemičara TK  organizuje četvrti po redu, naučni simpozij sa međunarodnim učešćem, pod nazivom: „OKOLIŠNI POTENCIJALI, ODRŽIVI RAZVOJ I PROIZVODNJA HRANE – OPORPH 2015“.

Ove godine fokus je na negativnim utjecajima procesa proizvodnje (hemijske, farmaceutske i prehrambene industrije, industrije proizvodnje i prerade polimera te proizvodnje energije) na stanje životne okoline, i mogućnosti uspostavljanja ekološki održivih tehnologija.

Simpozij je međunarodnog karaktera i do sada su u njegovom radu učestvovali eminentni stručnjaci iz područja zaštite okoline, proizvodnje energije, hemijskog inženjerstva i prehrambene tehnologije iz čitave regije.

Ove godine Simpozij se održava od 12-13.11.2015.godine, na Tehnološkom fakultetu u Tuzli (Amfitetatar I, sa početkom u 10 sati).

-Ovogodišnji Simpozij pada upravo u vrijeme kada obilježavamo 56. godina postojanja i rada Tehnološkog fakulteta, na što smo posebno ponosni – istakli su organizatori.

Pored stručnjaka iz BiH, svoj dolazak i učešće su već potvrdili priznati stručnjaci iz Turske, Rumunije, Argentine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

(Tuzlainfo.ba)