Vlada TK dala saglasnost: Nova zapošljavanja u javnim ustanovama i organima uprave

by admin
| 18:51

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost JU Univerzitet u Tuzli, Ministarstvu zdravstva, Službi Skupštine TK i Općinskom sudu u Tuzli, za prijem novih zaposlenika.

Univerzitetu u Tuzli odobren je prijem šest uposlenika uz uslov da se dva uposlenika finansiraju iz vlastitih sredstava Univerziteta.

Vlada TK dala je saglasnost Ministarstvu zdravstva za prijem namještenika na neodređeno vrijeme na upražnjenu poziciju  viši referent-tehnički sekretar.

Vlada je također dala saglasnost za popunu upražnjenog radnog mjesta stručnog savjetnika za normativno-pravne poslove, preuzimanjem državnog službenika iz drugog organa državne službe, te prijem namještenika na neodređeno vrijeme na poslovima portir-stražar u Službi Skupštine TK.

Vlada TK donijela je Odluku kojom daje saglasnost Općinskom sudu u Tuzli za prijem dva namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme. Riječ je o višem referentu za operativno-tehničke poslove (daktilograf) i višem referent za administrativno-tehničke poslove u Odjeljenju za zemljišno-knjižne poslove.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.