Tuzlanski kanton: Kako unaprijedili razvoj predškolskog odgoja?

by admin
| 13:18

Implementacija obaveznog programa predškolskog odgoja bila je tema ovosedmičnog sastanka predstavnika predškolskih ustanova i Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona sa predstavnicima Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.

Na sastanku je posebno istaknuta potreba podrške svih aktera predškolskog odgoja i obrazovanja, kako bi se i u 2015/2016. pedagoškoj godini obavezni program predškolskog odgoja i obrazovanja ostvario u potpunosti.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta mr.sc. Izet Jagodić kazao je kako se treba pronaći najbolje rješenje za uključivanje svih zainteresiranih strana i zajednički rješavati svako svoj dio zadatka i obaveze, kako bismo unaprijedili razvoj predškolskog odgoja na području našeg kantona.

Finansijska situacija je vrlo teška, ali svi trebaju realizirati ono što je njihova nadležnost kako bi se obezbijedili uslovi za realizaciju obaveznog programa predškolskog odgoja, zaključeno je na sastanku.

Pored ministra Jagodića i pomoćnice ministra za obrazovanje Mersije Jahić, sastanku su prisustvovali direktori predškolskih ustanova iz Tuzle, Banovića i Gradačca, Alma Halilović, Ibrahim Rizvić i Hajrudin Mehanović, te stručni savjetnik za predškolski odgoj u Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kantona Ramiz Nurkić.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.