Potpisan ugovor: Studenti Evropskog univerziteta „Kallos“ praksu će obavljati u UKC Tuzla

by admin
| 6:44

Evropski univerzitet „Kallos“ Tuzla i Javna zdravstvena ustanova Univerzitetski klinički centar Tuzla zaključili su  Ugovor o akademskoj, naučnoj i poslovno-tehničkoj saradnji.

Ugovor je zaključen s ciljem međusobne saradnje dvije ustanove u budućem procesu obrazovanja, naučno-istraživačkog rada i drugih poslova. Ove dvije ustanove će nastojati da razvijaju međusobne veze prema principima zajedničke koristi, opšteg društvenog interesa, te zajedničke komplementarne djelatnosti visokog obrazovanja.

Ciljevi saradnje su, između ostalih, razvoj i podsticanje zajedničkih istraživanja, seminara, međunarodnih konferencija, kao i podsticanje i drugih akademskih aktivnosti. Univerzitetski klinički centar Tuzla će omogućiti obavljanje stručne prakse za studente Fakulteta zdravstvenih nauka Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla na studijskim programima: Sestrinstvo, Fizioterapija i radna terapija, Farmacija, Sanitarni inženjering, Radiologija i Informatika.

Pored studenata Fakulteta zdravstvenih nauka, od sada će i studenti koji pohađaju studijski program Inženjerska informatika na Tehničkom fakultetu moći da obavljaju stručnu praksu u Univerzitetskom kliničkom centru i da koriste pogodnosti koje im se pružaju, saopćeno je iz Informativne službe UKC-a.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.