Rukometaši BiH poručili: Igrati u Tuzli je poseban osjećaj, očekujemo spektakl na tribinama!

by admin
| 12:33

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu u tuzlanskom Mejdanu igra prvu kvalifikaciju utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Francuskoj.

 

Protivnik je ekipa Slovačke, a naši Zmajevi su složni da je to i najveći konkurent za prvo mjesto u grupi izabranicima selektora Dragana Markovića.

Zajedno sa selektorom, rukometaši BiH danas su se na tuzlanskom Sonom trgu družili sa navijačima, u opuštenoj i pozitivnoj atmosferi.

Svi očekuju pobjedu, pred kako kažu, najboljom publikom u BiH.

-Drago mi je da igramo u Tuzli ponovo. Pred publikom u Mejdanu odigrali smo utakmicu kojom smo zaprepastili svijet, a to je bilo protiv Danske. Tuzlanska publika je za poželiti. Najbolja u BiH to odgovorno tvrdim. Nakon utakmice protiv Danske, probudila se i Zenica, pa Cazin… Sve više respekta imaju moji mladi igrači, a kada dobiju podršku kakva je u Tuzli, onda oni lete po terenu-kazao je Marković.

Zmajevi su danas u Tuzli dijelili autograme, uživali u jesenjem suncu, razgovarali sa brojnim mališanima, ljubiteljima rukometa u gradu soli. Među njima, bio je i jedan od naših najboljih igrača, Nikola Prce.

Prce ne bježi od uloge favorita u našoj grupi.

-Očekujem dobru utakmicu sa najtežim protivnikom u grupi. Kvalitetniji smo od Slovačke i smatram da smo favoriti u grupi. Igrati u Tuzli je nešto posebno. Savez je napravio odličan potez što je utakmice dodijelio Tuzli. Pozivam navijače da dođu i nadam se da ćemo ih počastiti pobjedom-kazao je Prce.

Drugi put pred svojim navijačima, u srijedu će na parket Mejdana istrčati i Alen Ovčina, dijete tuzlanske Slobode.

-Očekujemo pobjedu kako bi nam bilo lakše u nastavku. Mejdan je svima poznat i očekujem spektakl kao protiv Danske-kazao je Ovčina.

Naš tim počeo je i pripreme za meč sa Slovacima, koje se odvijaju u dvorani Mejdan. Uslovi su dobri, kaže Ivan Karačić.

-Sve je kako treba. Radimo naporno, pripremamo se, kako bi što bolje dočekali Slovake. Tu si i Litvanci koje ne smijemo zanemariti. Pobijedili su nas u prošlim kvalifikacijama, što se na kraju ispostavilo ključnom utakmicom. Raduje me činjenica što igramo u Tuzli. Protiv Danaca nisam igrao. Bio sam spriječen zbog povrede, ali je atmosfera fenomenalna-kaže Karačić.

U pobjedu ne sumnjaju ni braća Senjamin i Benjamin Burić. Saglasni su da motiva ne nedostaje, a ako se ponovi atmosfera kao protiv Danaca, pobjeda ne smije doći u pitanje.

Više fotografja sa druženja rukometnih “Zamjeva” i navijača pogledajte u galeriji na našoj Facebook Fan stranici.

(TI/Bportal)