Tuzla čeka historijsku utakmicu: „Zmajevo gnijezdo“ otvara kapije od 20 sati!

by admin
| 8:00
1610 slavlje

Reprezentacija Bosne i Hercegovine noćas u Brazilu igra historijsku utakmicu.

Himna zemlje koja je preživjela agresiju i odbranila svoju suverenost, prvi put  će biti intonirana na najvećem svjetskom nogometnom događaju, čime će mala evropska zemlja kojoj su mnogi predviđali nestanak već ostvariti veliku pobjedu.

Historijski trenutak desit će se tačno u ponoć 16. juna 2014. godine, kada će i Zmajevi istrčati na stadion Marakana u Rio de Jeneiru i već tada upisati pobjedu, bez obzira kako utakmica sa Argentinom završila.

Duel sa „Gaučosima“, kao i oni nadolazeći sa reprezentacijama Nigerije i Irana s nestrpljenjem očekuju navijači Bosne i Hercegovine u BiH i dijaspori, gdje će se historijska utakmica gledati u domovima, lokalima i popularno nazvanim „zmajevim gnijezdima“.

Ono tuzlansko instalirano je  na velikom parkingu u neposrednoj blizini trećeg Panonskog jezera, gdje je javno praćenje utakmica Bosne i Hercegovine organizovala JKP “Pannonica”.

Kapije „Zmajevog gnijezda“ večeras su otvorene od 20:00 časova, a svi koji žele osjetiti kolektivni navijački trans su dobro došli…

Sretno Zmajevi!

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.