BKC Tuzla: Uskoro premijera predstave za djecu „Ko je kome podmetnuo“

by admin
| 10:30

JU BKC TK Tuzla  je u ovoj 2015/2016 sezoni realizator pozorišnog projekta „Ko je kome podmetnuo“ namijenjenog i prilagođenog populaciji do 14 godina.

-Predstava govori je o istrazi koju provode policajci, nakon što je vuk napao Crvenkapu. Ono što krasi našu predstavu jeste bajkovitost i šarenilo, preko pjesama i niza komičnih situacija i likova. Predstava je moderna i duhovita verzija poznate priče o Crvenkapi, i time su stvorene sve predispozicije da ova pozorišna predstava bude značajna stepenica više, u kvalitativnom smislu, repertoara JU BKC TK Tuzla – saopštili su realizatori.

Režiju ovog projekta potpisuje Irfan Kasumović, scenografiju Siniša Udovičić, kostimografiju Šefika Hukić , a glumačku ekipu  sačinjavaju Nedim Malkočević, Siniša Udovičić, Irfan Kasumović i Elvis Jahić. Umjetničko – tehnički  tim sačinjavaju Robert Andrejaš fotografija, Damir Pirić dizajn propagandnog materijala i Husein Ahmetašević ton i svjetlo majstor.

Premijera predstave je planirana za 03.11.2015.godine u 9 i 30 sati, na velikoj sceni JU BKC TK Tuzla,a reprizna izvođenja isti dan u 11 i 12 i 30 sati, te 04.11.2015.godine u 9 i 30, 11 i 12 i 30 sati.

Dogovoreno je izvođenje predstave u Kalesiji i Zavidovićima.

(Tuzlainfo.ba)