Biblioteka “Derviš Sušić“: Sekciji u Vladičanskom dvoru donirano 126 knjiga

by admin
| 14:28

Direktor Biblioteke „Derviš Sušić“ Edin Jahić uručio je danas protojereju stavroforu Milanu Topiću, parohu tuzlanskom donaciju od 126 naslova iz oblasti književnosti koja su namijenjena učenicima „Sekcije jutra plavog sljeza“ koja već četiri godine djeluje u Vladičanskom dvoru u Tuzli u okviru Crkvene Opštine Tuzla.

Uz riječi zahvale, paroh tuzlanski otac Milan Topić istakao je da će ove knjige koristiti učenicima „Sekcije jutra plavog sljeza“, koju vodi nastavnica Mirjana Lazarević.

“Donacija će pomoći djeci koja učestvuju u radu sekcije da se bolje upoznaju sa srpskim piscima i njihovim djelima koja će im korisiti kasnije u njihovom životu. Sekcija broji dvanaest učenika,a otvarenjem učionice u Vladičanskom dvoru sigurni smo da će se prijaviti još djece”, kazao je paroh Tuzlanski Milan Topić.

Biblioteka „Derviš Sušić“ svakodnevno donira knjige manjim bibliotekama, školama, sekcijama, udruženjima i svima onima koji se obrate sa zahtjevom za pomoć.

” Drago nam je što možemo da pomognemo učenicima ove sekcije da obogate svoje stvaralaštvo čitajući nove naslove koje im danas poklanjamo. I u narednom periodu Biblioteka će u skladu sa svojim mogućnostima podržati rad ove sekcije i svih drugih sekcija koje afirmišu literarni rad i ljubav prema knjizi”, kazao je direktor Jahić.

(RTV7)