Odbrojavaju se dani do derbija: Sloboda ide na Koševo rušiti tradiciju!

by admin
| 10:19

Odbrojavaju se dani do velikog nedjeljnog derbija na Koševu gdje će Crveno – crni, lideri na premijerligaškoj tabeli odmjeriti snage sa ekipom Sarajeva.

Na Tušnju je radno i šef struke Husref Musemić od svojih igrača u svim trenucima zahtjeva maksimalan angažman. Nema sumnje da će se na najvećem bh. stadionu u nedjelju odigrati veliki meč gdje će Musemić učiniti sve da njegova ekipa pruži još jednu dobru partiju. Crveno – crnim ne manjka motiva, baš kao i našem šefu struke koji će se suprotstaviti klubu u kome je doživio najveće igračke i trenerske uspjehe.

“Mi ćemo pokušati odigrati kvalitetnu utakmicu. Sarajevo je jedna kvalitetna ekipa, sigurno najkvalitetnija u našoj ligi. Imaju veliki fond igrača i sigurno je da nas poraz Sarajeva od Mladosti neće zavarati. Učinićemo sve da tamo napravimo dobar rezultat, a da li ćemo u tome uspjeti vidićemo”, poručio je Musemić.

Pred derbi sa starim rivalom iz bh. prijetolnice struku Crveno – crnih neće boljeti glava oko igračkog kadra.

“Prošle utakmice smo imali dosta problema oko toga, no to je sastavni dio igre. Sada smo kompletni, svi su na raspolaganju, a jedini pod znakom pitanja je Zeba. Vidjećemo sa kakvom postavom ćemo istrčati na Koševu, jer još uvijek nisam odlučio ko će zaigrati od prve minute”, zaključuje šef struke Crveno – crnih.

Posljednju pobjedu na stadionu Bordo kluba Sloboda je ostvarila u sezoni 1981/82, a godinama poslije, Sarajevo je slavilo dvadesetdvije pobjede, dok je šest utakmica je završeno bez pobjednika. Ukupna međusobna statistika duela Sarajeva i Slobode, u kojima je FK Sarajejevo bio domaćin, pokazuje da su domaćini dosat kvalitetniji. Na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” Sarajevo je slavilo trideset pobjeda, trinaest utakmica je završeno nerješeno, a Sloboda je od prve odigrane utakmice na Koševu 1947. godine, slavila tri puta.

Utakmica se igra u nedjelju 1.11.2015. godine sa početkom u 13 sati.

Cijene ulaznica su sljedeće: Tribina “Sjever – Vedran Puljić” – 5 KM, Tribina “Istok” –  8 KM, Tribina “Zapad” – 10 KM, Tribina “Zapad Galerija” – 20 KM. 

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.