Svjetsko prvenstvo u kickboksu: Semir Delić osigurao prvu medalju za BiH

by admin
| 19:02

Drugog takmičarskog dana na Svjetskom seniorskom kickboxing prvenstvu u Beogradu, nastupila su tri takmičara KBV “Flek Tom-Cat” koji kao članovi Kicboxing reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupaju na ovom prvenstvu.

Veliki uspjeh je napravio Semir Delić (low kick – 63,5) koji je danas imaa dva meča, nakon kojih je osigurao plasman u polufinale i bronzanu medalju. U osmini finala je pobjedio Brazilca Hectora Santiaga, a u četvrfinalu Elnura Daryagira iz Azerbejdžana.

Sutra ga u polufinalu očekuje težak meč sa Aleksandrom Konovalovom iz Srbije.

U svojim prvim mečevima danas je Mirnes Vejzović (K1 – 81 kg) poražen od Arkadiusza Kaszuba iz Poljske, a Nikola Drobnjak (low kick -81 kg) od Čeha Daniela Navara.

Preostalo dvoje takmičara sutra očekuju borbe za medalje. Mesuda Selimovića (K1 – 86 kg) očekuje meč sa turskim predstavnikom Sametom Keserom, a Amru Selmić (low kick – 65 kg) sa Katarzynom Jaworskom iz Poljske.

U konkurenciji 20 reprezentativaca selektora Salke Zildžića do sada je medalju jedino obezbjedio Semir Delić, a pored tuzlanskih takmičara Mesuda Selimovića i Amre Selmić, priliku da se popnu na pobjedničko postolje će imati Srđan Govedarica i Amra Stambolić koje sutra očekuju četvrfinalni mečevi.

Na Svjetskom prvenstvu u kickboxu u Beogradu 669 takmičara iz cijelog svijeta se bori u disciplinama: K-1, low kick i kick-light. Kvalifikacije se održavaju dvorani Pionir, dok su finalne borbe u nedjelju u Kombank Areni uz direktan TV prijenos na TV B92.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.