Gradsko Vijeće Tuzla: Usvojen Nacrt budžeta, traži se mogućnost novog zaduženja

by admin
| 5:14

Gradsko vijeće Tuzla jučer je usvojilo Nacrt budžeta za 2016. godinu i Odluku o izvršenju Budžeta za isti period. Za iduću godinu u gradskom Budžetu planirana su sredstava u iznosu od oko 45 miliona i 600 hiljada KM.

Najveći dio tih sredstava bit će utrošen na realizaciju projekata iz oblasti komunalne infrastrukture. Riječ je o sredstvima u iznosu od oko 15 miliona KM, što je 32,56% od planiranog Budžeta.

Gradsko vijeće je donijelo Zaključak da se u najkraćem roku, po mogućnosti za naredni sjednicu Gradskog vijeća, dostavi analiza o mogućnosti kreditnog zaduženja Grada Tuzla u iznosu od 5 miliona KM radi realizacijue projekata komunalne infrastrukture. 

Nakon opširne rasprave Gradsko vijeće Tuzla usvojilo je i Nacrt odluke o uslovima, kreiterijima i postupku za dodjelu i kupovinu napuštenih stanova privatiziranih preduzeća koji su stavljeni na raspolaganje Gradu Tuzla, kao i napuštenih stanova u vlasništvu Grada Tuzla.

Prema ovoj Odluci, stanovi se dodjeljuju radnicima iz Tuzle prema utvrđenim prioritetima i to: porodicama radnika grada Tuzla koji su poginuli u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima, penzionisanim radnicima iz Tuzle koji do 19.maja 2005. godine nisu na drugi način riješili stambeno pitanje, zatim deficitarnim kadrovima i ostalim radnicima Grada koji do 19.maja 2005. godine nisu na neki drugi način riješili stambeno pitanje.

Sjednica je prekinuta u kasnim poslijepodnevnim satima, a preostale tačke će biti razmatrane na narednoj sjednici Gradskog vijeća.

(TI/RTV7)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.