KBV “Flek Tom-Cat”: Polovičan učinak prvog dana Svjetskog kickboxing prvenstva

by admin
| 18:05

Dva od šest takmičara KBV “Flek Tom-Cat” koji kao članovi Kicboxing reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupaju na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Beogradu, danas su imali prve mečeve i ostavarili polovičan učinak.

Mesud Selimović (K1 – 86 kg) bio je bolji od predstavnika Bjelorusije Siarheia Parchynskog, dok je najmlađi član tuzlanske ekipe, Amar Babajić (K1 – 75 kg), na svom prvom Seniorskom prvenstvu svijeta u prvom kolu poražen od Maksima Sapadrenke, također iz Bjelorusije.

Selimovića sutra očekuje meč sa turskim predstavnikom Sametom Keserom, koji je danas bio bolji od reprezentativca Kazahstana. Ukoliko Selimović ostvari pobjedu ostavarit će plasman u polufinale i osigurati medalju.

Sutra prve kvalifikacione mečeve imaju Mirnes Vejzović (K1 – 81 kg) čiji je protivnik Arkadiusz Kaszuba (Poljaska), Semir Delić (low kick – 63,5) koji za protivnika ima Brazilca Hectora Santiaga, Nikola Drobnjak (low kick -81 kg) koji radi sa Čehom Danielom Navarom, te Amra Selmić (low kick – 65 kg) koja je u prvom kolu bila slobodna, te očekuje pobjednicu poljsko-mađarskog duela.

Na Svjetskom prvenstvu u kickboxu u Beogradu nastupa 669 takmičara koji će odmjeriti snage u dvorani Pionir, dok su finalne borbe u nedjelju u Kombank Areni uz direktan TV prijenos na TV B92.

(Tuzlainfo.ba) / Foto: Arhiv

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.