Pobjedom zadržati prvo mjesto: Sloboda oslabljena dočekuje Travnik!

by admin
| 16:10

U 13. kolu BHT Premijer lige Sloboda sutra na Tušnju dočekuje ekipu Travnika, protiv koje će tražiti pobjedu koja garantuje zadržavanje na liderskoj poziciji.

U taboru “Crveno-crnih” vlada sjajna atmosfera i svi prvotimci su odlučni da se ponovo obraduje Tušanj inastavi serija nepobjedivosti.

“Realno gledajući mi smo na svom terenu favoriti, ali to moramo potvrditi na terenu! Imamo nekoliko prvotimaca koji neće moći nastupiti protiv Travničana i to je prava prilika da fudbaleri koji do sada nisu imali šansu na terenu pokažu koliko mogu i umiju”, Istakao je Husref Musemić na današnjoj konferenciji za medije.

Šef struke Crveno – crnih dobro poznaje sutrašnje protivnike:

“Iako i oni imaju odsutnih igrača, izdvojio bih Kouadija kao njihovog najopasnijeg fudbalera. Ekstremno je brz, a takvi igrači kada dobiju prostora veoma su opasni po svakog protivnika. Na to ćemo morati obratiti posebnu pažnju. Travnik se pokazao kao ekipa koja dobro igra protiv jačih timova. Stoga, moramo biti oprezni.”.

U taboru igrača vlada sjajna atmosfera pred Travnik, što je potvrdio i Haris Mehmedagić:

“Spremni smo i odlučni da ponovo obradujemo naše navijače. Očekujem da stvorimo što više prilika i da budemo efikasni, te proslavimo još jednu pobjedu!”.

Musemić i Mehmedagić iskoristili su priliku da još jednom pozovu domaću publiku na stadion Tušanj. Kako kažu, velike zasluge za preokret i pobjedu u prošlom kolu u Zvorniku imaju upravo navijači. Kada je tim gubio dali su ogromnu podršku da se ekipa podigne i sa dva gola osvoji nova tri boda.

Zbog suspenzije (tri žuta kartona, crveni karton) meč će propustiti veznjak Stjepanović, te bekovi Ivetić i Efendić. Kapiten Zeba zbog povrede takođe neće biti u sastavu, kao i već duže odsutni Mujić. Stoper Moranjkić takođe se žalio na povredu i goto sigurno je da ni on neće konkurisati za utakmicu sa Vezirima.

Pozitivna stvar je oporavak Govedarice koji će konkurisati za meč sa Travnikom, te povratak Sarića nakon odrađene suspenzije.

Utakmica Sloboda – Travnik igra se sutra (subota, 24. Oktobar) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 14:30 sati.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.