KBV “Flek Tom-Cat”: Šest članova brani boje BiH na Svjetskom prvenstvu u Beogradu

by admin
| 13:30

Šest takmičara KBV “Flek Tom-Cat” kao članovi Kicboxing reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će na predstojećem Svjetskom seniorskom prvenstvu, koje narednog vikenda počinje u Beogradu.

Salko Zildžić, selektor bh. seniorske kickboxing reprezentacije, u Beogradu će predvoditi tim od 20 takmičara. U našem taboru očekuju da se vrate sa nekoliko odličja.

-Na posljednjem Evropskom prvenstvu smo nastupili sa osam takmičara i osvojili tri medalje. Sada nas je mnogo više, većina je odličnoj formi i dobro pripremljena i imamo osnova da se nadamo dobrim rezultatima. Sigurno bi nam dobro došle jedne zajedničke pripreme, ali ih zbog nedostatka novca nismo  mogli odraditi – istako je Salko Zildžić.

Na današnjoj press konferenciji takmičarka Amra Selmić, osvajači medalja sa posljednjeg EP Mesud Selimović i Semir Delić, te od nedavno senior Amar Babajić, istakli su da su vrijedno radili, da spremni očekuju prve mečeve i da će dati sve od sebe da ne razočaraju navijače. Pored njih iz KBV “Flek Tom-Cat” na Svjetskom prvenstvu će nastupiti još Nikola Drobnjak i Mirnes Vejzović.

-Za ovo takmičenje smo se pripremali više od dva mjeseca i vjerujemo da će se neki od nas šestero naći u finalu. Za to će nam trebati i malo sreće prilikom izvlačenja protivnika – rekao je Mesud Selimović, jedan od najiskusnijih takmičara u našoj reprezentaciji.

Bh. reprezentativci u Beograd kreću u nedjelju 25. oktobra. Žrijebanje protivnika na program je u ponedjeljak, a prve borbe u utorak 27. oktobra.

Tuzlanski takmičari će nastupiti u dvije discipline low kick i K-1, a na prvenstvu gdje se očekuje više od 800 takmičara, pored te dvije discipline bit će zastupljen i kick-light.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.