Nakon hapšenja direktora KUZIP Tuzla: Tužilaštvo saopštilo zašto tereti Besima Durakovića

by admin
| 9:31

Nakon jučerašnjeg hapšenja direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzla Besima Durakovića danas se oglasilo Tužilaštvo TK. Prema riječima Admira Arnautovića, portparola Tužilaštva, Duraković je priveden, a u isto vrijeme izvršen je pretres automobila, lica i prostorija Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. Pretresi se vrše i danas na nekoliko lokacija u Tuzli i Gračanici.

Tužilaštvo TK od juna prošle godine provodi više istraga protiv Durakovića i još nekoliko osoba za različita krivična djela.

U konkretnom slučaju riječ je o krivičnim djelima zloupotrebe položaja i ovlaštenja, te sprečavanju dokazivanja, kao i još nekim krivičnim djelima o kome će se, navodi Arnautović, tužilaštvo oglasiti nakon što dobiju zvaničan izvještaj MUP-a TK u ovom slučaju.

Portparol kantonalnog Tužilaštva je kazao da se u Durakovićevom slučaju radi o krivičnim djelima, tačnije nezakonitostima u radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i to prilikom odabira dobavljača za nabavku opreme za servisiranje vozila Uprave, zatim prilikom inspekcijskog nadzora u jednoj firmi koja se bavi otkupom i prodajom sekundarnih sirovina, a čije je sjedište u Živinicama, te nezakonitostima prilikom inspekcijskog nadzora u firmi „Komunalno“ Živinice, tačnije na Gradskoj pijaci u Živinicama.

O tome da li će za Durakovića biti zatraženo određivanje mjere pritvora bit će odlučeno nakon što Tužilaštvo TK izvrši uvid u izvještaj MUP-a TK i prikupljene dokaze, te nakon što postupajući tužilac ispita Durakovića.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.