Radovi završavaju 2016.: U Tuzli počelo renoviranje Autobuske stanice (FOTO)

by admin
| 12:10

Renoviranje Autobuske stanice u Tuzli uskoro će početi sa radom.

 

Nakon što su ispunjeni svi potrebni zahtjevi i konačno dobili dugo tražene građevinske dozvole za  renoviranje, izvođači radova počet će sa radovima. Ovu infotmaciju u izjavi za Radio TK potvrdio je Nedžad Siočić, general direktor ‘TRANSTURIST’  Tuzla.

-Počeli smo od podrumskih prostorija jer se sve potrebne instalacije, mislim na elektro, vodovodne i grijanje nalaze upravo u ovom dijelu zgrade. Tu je mnogo posla za uraditi ali smo se zbog dolaska hladnijih dana odlučili završiti sve ono što je unutar objekta i to bi smo trebali okončati do proljeća-kazao je direktor Siočić.

U toku su i radovi na modernizaciji odnosno automatizaciji  takozvanog izlaznog portala iz stanice na perone ali i obnova restorana i taj dio posla takodjer će biti završen do proljeća.

Na proljeće kreću i radovi na vanjskom uređenju zgrade, uređenju prilaza i kompletnog vanjskog dijela stanice.

-Pred nama je mnogo posla ali smo spremni završiti sve što je projektom planirano do početka ljeta. Nadam se da će građani odnosno korisnici naših usluga biti zadovoljni nakon što završimo sve što smo planirali jer je važno da Tuzla kao sjedište Tuzlanskog kantona ali i regionalno turističko središte imaju lijepu i uređenu glavnu gradsku autobusnu stanicu jer je to prvi susret putnika kada dolaze u jedan grad-kazao je  Siočić.

(TI/Radio TK/Bportal)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.