GO SDA Tuzla: Izabrana rukovodstva Asocijacije žena i Asocijacije mladih

by admin
| 7:37

Gradski odbor SDA Tuzla okončao je izborni proces. Nakon što je u aprilu ove godine izabran novi predsjednik Sabahudin Imamović, dipl. pravnik, sprovedena je izborna procedura i za Asocijaciju mladih te Asocijaciju žena. Novi predsjednik Asocijacije mladih GO SDA Tuzla je dr. nauka iz oblasti motoričkih poremećaja i hroničnih bolesti Senad Mehmedinović, a na čelu Asocijacije žena GO SDA Tuzla je Hidajeta Jarčević, dipl. pravnik. Od maja ove godine oni su bili na čelu Povjereništava ovih Asocijacija.

– S ponosom ističem da smo uspješno okončali i ovaj veliki i važan zadatak koji je bio pred nama. Delegatkinje i delegati su u jednoj demokratskoj proceduri na izbornim skupštinama jednoglasno izabrali rukovodstvo ovih dviju Asocijacija. Prethodno je to učinjeno i na nivou mjesnih odbora. Naš osnovni programski cilj je povećanje izbornog rezultata i da se Stranka demokratske akcije na nivou grada Tuzle nametne kao najjača politička stranka pojedinačno. Ja u ovim Asocijacijama vidim veliki kapacitet i vjerujem da ćemo svi zajedno uz naporan rad taj cilj uspjeti i ostvariti – kazao je predsjednik OO SDA Tuzla Sabahudin Imamović.

Pored predsjednice Hidajete Jarčević, te podpredsjednica Emine Muminović i Amire Begić Izvršni odbor Asocijacije žena OO SDA Tuzla će u naredne četiri godine činiti Senada Šahović, Nura Ahmetbegović, Enisa Žunić, Amela Galešić, Zineta Čohadarević, Enesa Alić, Dženeta Čačković, Aida Jaganjac, Mirela Mehanović, Edina Osmanović, Mirnesa Beganović, Rasema Kunić, Hanka Brkičević, Tifa Glumčević.

Izbornu skupštinu Asocijacije žena uvećale su svojim prisustvom Munevera Bećarević, aktuelna predsjednica Asocijacije žena KO SDA TK kao i Mirzeta Hadžić-Suljkić koja je na čelu kantonalne Asocijacije žena bila u prethodnom mandatu. Prisutnima se obratila i bivša predsjednica Asocijacije žena OO SDA Tuzla Enisa Žunić, te dugogodišnja članica SDA Tuzle i članica IO AŽ SDA Tuzle i u protekle četiri godine Nura Ahmetbegović. U obraćanjima je iskazana podrška novoizabranom rukovodstvu Asocijacije žena OO SDA Tuzla.

1910 sda2Predsjednica Hidajeta Jarčević se zahvalila svima na ukazanom povjerenju istakavši da je od maja ove godine urađeno mnogo značajnih aktivnosti sa ciljem promocije ideje SDA i programskih ciljeva SDA Tuzla.

– Prije svega radit ćemo na širenju mreže članica Stranke demokratske akcije u Tuzli. Smatram da smo u proteklih nekoliko godina postale jako prepoznatljive u našem gradu, okupljamo sve više samosvjesnih žena koje se svakodnevno učlanjuju i žele da rade s nama – kazala je predsjednica Jarčević.

Isti entuzijam je pokazala i Asocijacija mladih koja je također bila vrlo aktivna.

– Iza nas stoji predan rad i odgovornost prema onome šta radimo i koga predstavljamo. Asocijacija je otvorena za sve iza kojih stoji rad, red, disciplina i poštenje. Uvijek ćemo biti na raspolaganju slabijima da zajedno jačamo, al i jačima da se zajedno usavršavamo – poručio je predsjednik Senad Mehmedinović.

Izvršni odbor Asocijacije mladih OO SDA Tuzla će u naredne četiri godine činiti predsjednik Senad Mehmedinović, podpredsjednici Lutvija Povlakić i Kenan Osmančević te članovi Emir Šahović, Maida Zahirović, Naida Nakić, Demir Lokmić, Edis Memić, Emir Zonić, Džanan Kušljugić, Refik Osmanović, Ajdin Umihanić, Elmedina Osmić, Džanan Ribić, Armin Hurić, Jasna Salkić, Adi Kurbegović – saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću GO SDA Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

 

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.