INTERBIFEP: Sutra konferencija „Ilegalna trgovina umjetninama u BiH“

by admin
| 6:59

Centar protiv krijumčarenja umjetninama iz Tuzle u utorak 20.10.2015 godine sa početkom u 11 sati u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla organizira i implementira interdisciplinarnu konferenciju „Ilegalna trgovina umjetninama u Bosni i Hercegovini“, koja se održava u okviru 16. Internacionalnog bijenalnog festivala portreta INTERBIFEP 2015.

Na ovoj interdisciplinarnoj konferenciji će učešće uzeti preko 40 učesnika i predstavnika izuzetno važnih institucija koje se na različite načine, direktno ili indirektno, bave pitanjima ilegalne trgovine umjetninama.

Neke od institucija i predstavnika koji će uzeti učešće na konferenciji su: INTERPOL BiH, Agencija za istragu i zaštitu BiH (SIPA), ICOM BiH (Međunarodno vijeće muzeja), Granična policija BiH, Balkanska mreža muzeja, Ministarstvo sigurnosti BiH, gradonačelnik Tuzle, premijer Tuzlanskog kantona, MUP TK, Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, Kantonalni sud Tuzla, Centar protiv krijumčarenja umjetninama, Umjetnička galerija BiH, USAID projekt pravosuđa, British Council, NVO „Akcija“ Sarajevo, privatni kolekcionari i niz drugih predstavnika važnih institucija u BiH i inostranstvu.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.