FK Sloboda gostuje Drini: Musemić traži ozbiljnost za novu pobjedu!

by admin
| 17:32

Prvenstvenu pauzu Crveno – crni su proveli na mini pripremam u Semberiji, a “završne radove” pred gostovanje u Zvorniku obavili su na stadionu Tušanj.

Husref Musemić ima prebogato iskustvo da bi naredni susret protiv fenjeraša lige shvatio kao fudbalski izlet. Zbog toga svojim igračima konstantno naglašava koliko je teško i zahtjevno gostovanje kod Drine.

“Dobro smo iskoristili pauzu, osvježili se i spremni dočekujemo nastavak prvenstva. Ovo je za nas veoma bitan i opasan meč. Na terenu ne mora značiti da to što smo lideri da će sve biti lagano. Moramo biti oprezni i odigrati maksimalno koliko možemo kako bismo nastavili dobru rezultatsku seriju”, objašnjava šef struke našeg tima.

Drina je domaćin koji se nalazi u velikoj rezultatskoj krizi. Čak pet uzastopnih mečeva osjećaju gorčinu poraza, a u takvoj situaciji svako razmišljanje “lako ćemo” može biti pogubno po naš tim.

“Ne bih volio da nam se dese neke stvari na koje možemo da utičemo. Prije svega to se tiče pristupa utakmici i igri i ozbiljnosti na terenu. Da igrači uđu u meč sa mišljenjem kako ćemo lako pobijediti. Toga ne smije biti! Drina se nalazi sticajem okolnosti u teškoj situaciji, ali nije nimalo naivna ekipa. Mi jesmo kvalitetniji, ali to moramo potvrditi na terenu”, jasan je Musemić koji u ovom susretu neće moći računati na suspendovanog Sarića.

Utakmica se igra sa početkom u 15 sati.  Pravdu na ovom meču dijeliće Emir Spahalić (Mostar). Njegovi pomoćnici biće Marko Perić (Mostar) i Dario Primorac (Ljubuški). Četvrti arbitar je Vladimir Bjelica (I. Sarajevo), delegat je Esnaf Buza (Kakanj), a posmatrač suđenja Danko Ćavar (Široki Brijeg).

(Tuzlainfo.ba/FK Sloboda)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.