Klub “Palma”: Večeras izložba “Najpoznatiji Romi sveta” i koncert grupe “Kal”

by admin
| 9:55

UG “Artsinteza” u okviru interkulturalne saradnje sa Romskim kulturnim centrom iz Beograda, organizuje u petak, 16. oktobra koncert grupe Kal u Clubu Palma u Tuzli, s početkom u 21 sat.

U 20 sati u prostorijama kluba biće otvorena izložba fotografija “Najpoznatiji Romi sveta”.

KAL je urbani romski bend iz predgrađa Beograda. Muzički stil koji je ovaj bend kreirao zapadni kritičari su nazvali Rock'n”Roma i to svakako najbolje oslikava njihovu muziku. Od 2006-te godine, kada su otpočeli svoju karijeru, do sada, u inostranstvu su odsvirali preko 400 koncerata. Nastupali su na najznačajnijim domaćim, evropskim i svjetskim festivalima i postigli zavidnu evropsku karijeru. Dovoljno je reći da su svirali na festivalima poput Roskildea u Danskoj, Fuzion Festivala u Berlinu, Pepsi Sziget Festivala u Budimpešti kao i na domaćem EXIT Festivalu.

Producent oba njihova albuma je Mike Nielsen, poznat po saradnji sa najvećim svjetskim muzičkim atrakcijama poput sastava: Underworld, Snow Patroll, The Cure, Jamiroquai itd.

Na prestižnoj World Music Chart Europe sa oba albuma zauzeli su prva mjesta i iza sebe ostavili bendove poput: Gotan Project, Natasha Atlas, Ojos de Bruho. Na istoimenoj listi 2006. godine bili su treći na godišnjem nivou što nijednom bendu sa ovih prostora nije pošlo za rukom.

Na domaćoj sceni sarađivali su sa Rambom Amadeusom u numerama Dikh Tu Kava i Komedija za koje su 2007. godine dobili nagradu Davorin Popović za najbolji video spot na prostoru ex’ Jugoslavije, a na poslednjem albumu sarađivalli su sa reperom Marcellom u pjesmi Krasnokalipsa.

(Tuzlainfo.ba)