Intral BH se seli u FO “Aida”: Rekonstruišu se hale, uskoro posao za još 50 radnika

by admin
| 13:50

Kako bi se uvjerili u dinamiku izvođenja radova rekonstrukcije hala u Fabrici obuće „Aida” premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i resorni ministar Srđan Mićanović su u društvu direktora Aide Bahrudina Bašića obišli prostorije tuzlanske fabrike obuće.

Radi se o sporazumu koji je Aida nedavno sklopila sa renomiranom kompanijom Intral BH, po osnovu kojeg Intral renovira proizvodne hale ukupne površine oko 5.000 m2 u koje će krajem novembra početi premiještati svoje proizvodne pogone.

Prema riječima vlasnika Intrala BH, Boruta Lukeža u rekonstrukciju će biti uloženo oko 600.000 KM.

„U prvom ciklusu očekujemo da ćemo u ove hale prebaciti svu našu proizvodnju obuće, što je oko 250 radnika i dodatno uposliti novih 50-tak ljudi iz uže regije Tuzle. Ono što želimo istaći da ostaje otvoren poziv svim radnicima Fabrike obuće „Aida” koji su zainteresirani za radni angažman”, rekao je ovom prilikom direktor kompanije Intral BH Alija Šehović i dodao da ovo nije kraj njihove ekspanzije, te da je plan da „Intral u nekom budućem vremenu, kojeg ne bih ograničavao, u ovim prostorima radi sa oko 600 do 800 uposlenih radnika”.
„Zadovoljstvo nam je vidjeti da Intral BH poštuje sve naše dogovore, koji su jednim dijelom bili neformalnog karaktera, što uveliko pokazuje njihovu ozbiljnost” rekao je nakon obilaska ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović.

Podsjetimo da je Intral BH jedna od rijetkih kompanija koja istovremeno radi za dvije industrijske grane. Osim proizvodnje obuće za renomirane svjetske robne marke, ova kompanija izrađuje i presvlake za sjedišta u auto – industriji, a prema riječima dirketora Šehovića, zadnjih godina bilježe konstantan porast broja uposlenih radnika – saopšteno je iz Odjeljenja za informasinje Vlade TK-a.

(Tuzlainfo.ba)