Ljubače: Mještani grade igralište za djecu

by admin
| 7:01

Odlučni da poboljšaju kvalitetu života u svom naselju, mještani Breza u Mjesnoj zajednici Ljubače odlučili su započeti izgradnju dječjeg igrališta.

Naime, već godinama mališani u ovom naselju nemaju prikladan prostor za igru. Ponukani tom potrebom,  skupina mladih napisala je projekt i aplicirala na natječaj kod Fondacije tuzlanske zajednice i Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“.

Po odobrenju sredstava, započela je realizacija  projekta, a uz mještane je glavninu posla preuzela i Mladež Županijskog odbora HDZ-a BiH Soli.

Svoj doprinos izgradnji igrališta dao je i Gradski odbor HDZ-a BiH Tuzla smatrajući važnim da mališani dobiju kvalitetan prostor za igru i druženje.

Izgradnja je započela čišćenjem površine zarasle u granje koja je preuređena i na kojoj će biti izgrađen tobogan, tri ljuljačke i tri klackalice. Nakon pripreme drvene konstrukcije i ostalih materijala, trenutačno je u tijeku završno izvođenje radova nakon čega će biti svečano otvorenje – istaknuto je u informaciji GO HDZ BiH Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.