Tuzla: Djeca iz regije poručila da je “Život u porodici – najbolji interes djeteta”

by admin
| 6:23

World Visionova Razvojna područja Majevica i Ozren u saradnji sa partnerskim organizacijama, jučer su u Katoličkom školskom centru “Sveti Franjo” u Tuzli realizovala manifestaciju pod nazivom “Život u porodici – najbolji interes djeteta”.

– Ovaj događaj je imao za cilj da ukaže na činjenicu da je život u porodici najbolji interes djeteta, što je bila i parola današnjeg događaja – rekla nam je Nela Hukić, voditeljica projekta „Zaštita djece“ Razvojno područje Majevica.

Manifestacija je okupila oko 250 djece iz 24 osnovne škole iz općina Sapna, Kalesija, Lukavac, Banovići, zatim opština Zvornik, Petrovo, Doboj i Tuzla.

Organizovno je mnoštvo edukativnih, kreativnih i zabavnih sadržaja koji su omogućili da se djeca zabave, druže ali i steknu određene vještine koje mogu koristiti u svakodnevnom životu, a upriličena je i izložba likovnih radova.

World Vision je već 20 godina posvećen radu sa djecom, a kroz svoje projekte Sponzorstvo djece, Obrazovanje i razvoj životnih vještina, Zaštita djece te Ekonomski razvoj zajednice svakodnevno ukazuje na potrebu za suradnju svih aktera zajednice kako bi djeca živjela u sigurnom okruženju i kako bi dosegla svoj puni potencijal.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.